De VVD vindt dat de woonvormen voor ouderen aangepast moeten worden, zodat zij met ondersteuning zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen woonomgeving.
Een vergunning voor het aanpassen van een woning moet snel verleend worden als het bijdraagt aan langer zelfstandig wonen. De VVD vindt dat hier een gezamenlijke rol ligt van de gemeente en het Woonbedrijf en de verschillende woningbouwcorporaties.
Wanneer zorg nodig is, dan moet het snel beschikbaar zijn en van goede kwaliteit. De VVD vindt dat daar met zorgorganisaties afspraken over gemaakt moeten worden.
Inwoners regelen zoveel mogelijk zelf hun ondersteuning, zodat deze past bij hun eigen wensen. Dat is goed mogelijk met een integraal persoonsgebonden budget (i-pgb).
De VVD vindt dat er aandacht en waardering moet zijn voor onze mantelzorgers.
De VVD vindt dat er in elk dorp of plaats een WMO-loket aanwezig moet zijn.
De VVD wil laagdrempelige hulp in de eigen wijk. Huisartsenpraktijken, buurthuizen en sociale wijkteams spelen een cruciale rol bij de basisondersteuning in het dagelijks leven.
Kinderen en gezinnen die extra hulp nodig hebben, moeten sneller terecht kunnen bij de eerstelijnszorg. Door extra geld van het rijk kunnen wachtlijsten verkort worden.
De VVD wil meer zelfstandige woonvormen met ambulante begeleiding voor voormalig dak- en thuislozen en mensen met psychische problematiek.
Zorg.
Liefdevolle zorg, dichtbij huis. Vroeg of laat krijgen we allemaal met zorg te maken. Daarom wil de VVD goede en liefdevolle zorg, waarin de inwoners centraal staan. Ideaal is het als je in je eigen buurt oud kunt worden, je bekende buren kunt ontmoeten en elkaar kunt helpen.