Tweede Kamerlid Jacqueline van den Hil bezoekt Voorne aan Zee.

Op zaterdag 14 september bracht Tweede Kamerlid Jacqueline van den Hil een werkbezoek aan de gemeente Voorne aan Zee. Van den Hil, Kamerlid namens de VVD, is verantwoordelijk voor de portefeuilles maatschappelijke opvang en beschermd wonen, geestelijke gezondheidszorg (GGZ), jeugdbeleid, jeugdwet, jeugdgezondheidszorg en sportbeleid.

© VVD Voorne aan Zee

Tijdens haar bezoek sprak Van den Hil enthousiast over de regio: “Voorne aan Zee is een prachtige gemeente met heel andere uitdagingen dan de grotere steden. Het is van belang dat ook de stem van Voorne aan Zee in Den Haag wordt gehoord”. Daar zet zij zich als contactpersoon voor de lokale VVD voor in. Zelf afkomstig uit Goes, herkent zij de specifieke problematiek van gebieden buiten de grote steden.

Het bezoek van Van den Hil vond plaats in het kader van de jaarlijkse VVD-barbecue, waarmee het politieke seizoen werd geopend. Tijdens deze bijeenkomst ging zij in gesprek met inwoners over belangrijke lokale thema’s. Behalve gesprekken over lokale kwesties zoals de stijgende kosten van de jeugdzorg, het belang van goed openbaar vervoer en de verzanding van de kust, kwam ook het landelijk beleid ter sprake. Ze verwees hierbij naar het onlangs gepresenteerde regeerakkoord: “Een programma met meer dan 70 echte VVD plannen!”

Naast Jacqueline van den Hil waren ook VVD statenlid Mirjam Nelisse en de fractievoorzitter en partijvoorzitter van de VVD Nissewaard aanwezig. Jaap Heijndijk, voorzitter van de lokale afdeling, benadrukte het belang van samenwerking binnen de regio: “Nu we een grotere gemeente zijn, is het essentieel om onze krachten te bundelen, zodat de stem van ons eiland sterker klinkt in zowel de provincie als in Den Haag”. Van den Hil geeft aan graag terug te komen naar Voorne aan Zee om hier vervolg aan te geven.

Foto, van links naar rechts: Mirjam Nelisse (Statenlid), Henk de Jong (fractievoorzitter), Jacqueline van den Hil (Tweede Kamerlid), Jaap Heijndijk (voorzitter).