Schooltuintjes in Voorne aan Zee.

Het college heeft tijdens de raadsvergadering van 2 juli 2024 toegezegd aan de slag te gaan met het realiseren van schooltuintjes in de gemeente Voorne aan Zee. In een schooltuin kunnen kinderen leren hoe groente, fruit en bloemen zelf te zaaien, verzorgen en te oogsten.

© VVD Voorne aan Zee

Tijdens de bespreking van de Speelruimtevisie vroeg VVD raadslid Elles Thiel of het college ruimte zag om ook schooltuintjes in onze gemeente mogelijk te maken. “Een schooltuintje kan meerdere functies dienen en verbindend werken voor een buurt. Kinderen leren op speelse wijze tuinieren en hoe ons voedsel groeit. Daarnaast kun je kinderen op een slimme manier leren wat klimaat adaptatie betekent en hoe om te gaan met water,” aldus de VVD’er. Het college gaf aan dit een interessant project te vinden en met meerdere partijen in gesprek te willen gaan om dit te realiseren. “In meerdere gemeenten zijn projecten met schooltuintjes al met succes uitgerold. Het zou mooi zijn als we dit in Voorne aan Zee ook gerealiseerd krijgen,” aldus Elles Thiel.

Een schooltuin legt de basis voor een gezonde smaak en bewustzijn waar ons voedsel vandaan komt. Daarnaast kunnen kinderen hun natuurtalent ontwikkelen. De VVD is daarom blij met de toezegging van het college dat zij zich gaan inspannen om schooltuintjes in Voorne aan Zee te realiseren.