Waardig afscheid nemen.

Op de agenda van de Raadsvergadering van donderdag 30 mei aanstaande staat de vernieuwing van de Aula bij de begraafplaats in Oostvoorne. Al sinds 2008 heeft de VVD aandacht gevraagd voor de renovaties in Oostvoorne en Rockanje. In 2012 is de Aula in Rockanje gerenoveerd opgeleverd. In 2013 is wederom een investeringskrediet beschikbaar gesteld voor de renovatie van de Aula in Oostvoorne. In 2014 is de aanbesteding opgestart en in 2015 zijn de inzendingen beoordeeld. Echter tot een daadwerkelijke opdracht kwam het niet. Het toenmalig College besloot op de valreep af te zien van renovatie. In 2021 heeft Monique Hamstra namens de VVD wederom een motie ingediend om de Aula te renoveren. Net als in 2008 wordt de noodzaak van vernieuwing door de gehele Raad gedeeld. Vervolgens is door lokale ondernemers een voorontwerp gemaakt. In verband met gemeentelijke herindeling stonden de gemeenten onder Provinciaal toezicht en mocht de aanbesteding niet uitgevoerd worden op last van de Provincie. Zodra de mogelijkheid zich voordeed, heeft de VVD in de nieuwe gemeente wederom een motie in te dienen.

VVD’er Monique Hamstra is dan ook zeer blij dat de plannen afgestoft zijn en er nu haast gemaakt wordt met de renovatie. Die plannen zijn gebaseerd op het eerdere voorontwerp gemaakt door lokale ondernemers. Iets wat de VVD toejuicht. Daar waar mogelijk wordt circulair gebouwd, praktisch zonder dat dit extra kosten op lange termijn dan wel een verkorting van de levensduur tot gevolg heeft. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om de doorlooptijd van de renovatie zo kort mogelijk te laten zijn. Zodat de Aula zo kort mogelijk buiten gebruik is en de rust zo snel mogelijk terug kan keren op de begraafplaats. 


Daarnaast heeft Hamstra gevraagd functioneel naar het meubilair te kijken zodat bij het ombouwen van de zaal tijdens de wandeling naar het graf zo efficiënt en makkelijk mogelijk kan gebeuren. Ook waardeert zij het dat de aula’s in Brielle en Rockanje worden meegenomen zodat alle gemeentelijke Aula’s verduurzamen, de fysieke inrichting wordt ge-upgrade en beschikken over audiovisuele middelen. Zou het er na 17 jaar dan eindelijk van komen? De VVD hoopt dat zeer en kijkt uit naar een spoedige realisatie. Zodat de Aula’s functioneel en doelmatig ingericht zijn om waardig afscheid te kunnen nemen van dierbaren.