Paarden in Voorne aan Zee.

De VVD Voorne aan Zee heeft in de raadsvergadering van 18 april naar aanleiding van de ingediende motie stilgestaan bij het onderwerp paardenhouderijen. De VVD herkent de gesignaleerde problematiek en acht de bestaande situatie ongewenst.

© VVD Voorne aan Zee

Vanuit de historie van de drie gemeenten werd verschillend omgegaan met het houden van paarden. Ook door de toenemende aandacht voor paardenwelzijn zijn er knelpunten ontstaan. Inmiddels is gebleken dat de vergunningen bij 200 paardenhouders niet in overeenstemming zijn met de regelgeving. Dit maakt dat dit onderwerp snel vraagt om nieuw geharmoniseerd beleid voor de gemeente Voorne aan Zee, waarbij ook gekeken wordt naar de lokale situatie. Wij hebben de motie niet gesteund, omdat we deze te eenzijdig vonden. 


De VVD vindt nieuw beleid belangrijk, omdat het gebruik van paarden een belangrijke recreatieve en economische waarde vormt. Maar er dient ook rekening gehouden te worden met relevante factoren, zoals buren en milieuregelgeving. Het onderwerp leent zich dus niet voor een standaardoplossing voor al deze situaties. 


De VVD Voorne aan Zee is dus voor nieuw beleid, waarbij ruimte wordt geboden, in uitvoering en tijd, om dit probleem op te lossen.