Elles Thiel

© VVD Voorne aan Zee

Commissie: Samenleving

Ik ben Elles Thiel, getrouwd en werkzaam geweest als zelfstandige in Brielle alwaar ik al 40 jaar woon. 


Sinds 1998 ben ik VVD lid, de kernwaarden van deze liberale partij, vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid zijn voor mij vanzelfsprekend. Ik geloof er rotsvast in dat iedereen waardevol is voor onze maatschappij en daaraan ook zijn of haar bijdrage moet kunnen leveren. 


Naast het ondernemerschap heb ik me ruim 25 jaar ingezet als secretaris van de Brielse belangenvereniging, het centrum management Brielle en organisaties ter promotie van Brielle. Voor stichting bevrijdingsfestival Brielle zet ik me nog steeds met veel enthousiasme in. 


Ik ben van mening dat een bloeiende economie belangrijk is voor een stad of dorp en tevens het welzijn van inwoners ten goede komt. Zeer gemotiveerd heb ik 2013 de stap in de politiek genomen. Als je iets voor ondernemers en inwoners wil betekenen moet je niet langs de kant blijven staan maar de hiervoor inzetten is mijn motto en heb me in 2018 kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na ervaring te hebben opgedaan door zitting te nemen in de commissies Samenleving en Grondgebied ben ik in 2020 als Raadslid met veel enthousiasme aan de slag gegaan. 


Op 1 januari 2023 zullen de steden en dorpen op Voorne opgaan in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Zeer betrokken wil ik me als Brielse vertegenwoordigster in de nieuwe gemeente inzetten voor alle ondernemers en inwoners!