Heleen Boender

© VVD Voorne aan Zee

Commissie: Algemene zaken en middelen (AZM)

Ik ben Heleen Boender en sinds 2018 actief voor de VVD als raadslid. 


Na mijn technische opleiding commerciële weg- en waterbouw aan de Hogeschool Zeeland ben ik halverwege de jaren 90 mijn loopbaan gestart bij Rijkswaterstaat. Als assistent projectmanager begonnen en later doorgegroeid van projectleider naar tactisch planner, waarbij samenwerken met gemeenten, burgers en bedrijven onderdeel was van mijn werk. 


Na 12,5 jaar Rijksoverheid de bewuste overstap gemaakt naar ons familiebedrijf. Werken en wonen in Hellevoetsluis in combinatie met de zorg voor onze twee kinderen. Mede als gevolg van de COVID pandemie is hybride werken tot ontwikkeling gekomen en daardoor ben ik teruggekeerd naar Rijkswaterstaat. In mijn huidige functie van implementatiemanager en projectcoördinator werk ik binnen het samenwerkingsverband Besluit Risico’s Zware Omgevallen aan een veilig en leefbaar Nederland. 


In mijn vrije tijd zet ik mij, al meer dan 11 jaar in, met veel plezier in als bestuurslid voor het theater Twee Hondjes. Recent heb ik, na 8 jaar penningmeester en projectcoördinator geweest te zijn, de overstap gemaakt als coach van het jongensteam C1 van hockeyclub Voorne. Ik kijk uit naar een spannend hockeyseizoen samen met een ontzettend leuke groep jongens met heel veel potentie! 


In 2018 voor de VVD als raadslid gestart binnen de gemeente Hellevoetsluis. Naast mijn bijdrage in de commissies Zorg, Welzijn en Onderwijs en Algemene Zaken en Middelen veel ervaring opgedaan binnen de Rekeningcommissie. Maar de kers op de taart is het voorzitterschap van de werkgroep Raadscommunicatie, waarbij in harmonie en politiek neutraal mede de verbinding is gezocht met onze fusiegemeenten.