Jan-Willem Driesprong

© VVD Voorne aan Zee

Commissie: Water

Na 23 jaar mij voor de VVD ingezet te hebben als bestuurslid, technisch fractievoorzitter en raadslid in de gemeente Den Helder, raadslid in de gemeente Dirksland, VVD afdelingsvoorzitter Goeree-Overflakkee en als raadslid en commissievoorzitter Grondgebied en Milieu in de gemeente Westvoorne ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. 

Na een bewuste afweging is de keuze gevallen op het Waterschap Hollandse Delta. Temeer dat het Waterschap in al zijn facetten van uitermate belang is voor o.a. Voorne-Putte, Goeree-Overflakkee en Nissewaard. Een regio waar waterveiligheid, waterzuivering, milieu, het beheer van de dijken, gemalen, water- en polderwegen essentieel is. 

Het is dan ook mijn intentie een schakel te vormen tussen het Waterschap en de regio gemeenten Nissewaard, Goeree-Overflakkee en Voorne aan Zee. Dit temeer er vaak onderbelichte belangen zijn van gemeenschappelijke aard. De schakel tussen het Waterschap en gemeenten kan en moet beter. 

Hetzelfde is van toepassing daar waar het gaat om het bedrijfsleven en de burgers. Voor velen blijkt de afstand tot het Waterschap een stap te ver te zijn. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn. Ook deze overheidsinstantie dient zich dienstbaar en betrouwbaar op te stellen. 

Met mijn bestuurlijke ervaring vanuit het raadslidmaatschap en andere organisaties ben ik van mening een belangrijke bijdrage aan het Waterschap te kunnen leveren. Daarnaast is het hebben van een uitgebreide technische en logistieke kennis mede van belang voor het nemen van ingrijpende beslissingen als het gaat om infrastructurele maatregelen. 

Voor mij zijn de trefwoorden veiligheid, beheersbaarheid en betrouwbaarheid van groot belang.